Tips till den som reser ofta

Att ofta vara ute på resande fot kan vara något som många ser som en lyx. Men det finns många misstag man kan göra när man reser, som dock blir allt mer tydliga när man reser ofta.

Resa mitt i veckan

Ett av de tydligaste sakerna man märker när man reser mycket är att det nästan alltid är billigare att resa mitt i veckan är i början och slutet. Helgen är något man absolut bör undvika till största möjliga utsträckning då det alltid är dyrare då. Det vanligaste är ditresa på torsdagar och tillbakaresa på söndagar. Undviker man dessa dagar kan man spara in en rejäl slant i det långa loppet.

Värdet av hotellojalitet

Ju mer man reser desto mer märker man att det även finns pengar att spara in genom att välja samma hotell så ofta man kan. Det är dock inte alla hotell som erbjuder dessa typer av bonusar till återkommande gäster. Även om man bara reser inom Sverige finns det hotellkedjor som Elite Hotels som har belöningar till sina medlemmar och låter en tjäna poäng varje gång man bor hos dem, få medlemsrabatter på priser, en och annan restaurangcheck och andra förmåner.

Effektivisera packningen

Packningen är något man blir riktigt bra på först efter upprepade försök. Det är också en förmåga man lätt kan tappa om man inte utövar den regelbundet. Bara något som att lära sig hur mycket man faktiskt behöver ha med sig beroende på hur många dagar man ska vara borta är något som kommer med tiden. Och att veta hur mycket man får ned i varje väska är också guld värt när man packar ofta. Expressen har några riktigt bra tips som alla borde lära sig.