Tips för hemmet medan du reser

Medan du är på resande fot, är hemmet låst och tomt. För dem som reser mycket med jobbet eller tar ett backpackning äventyr när skatteåterbäringen landar på kontot, är det bra att ha några planer för hur huset tas hand om när du är borta. 

Självbevattning

Du kan ha växter hemma även om du själv är borta stora delar av året. Med självbevattningssystem i krukorna droppar vattnet sakta ned i jorden och växterna tar den näring och vätska som de behöver. För många blommor är det till och med bättre än vanlig bevattning eftersom de får kontinuerlig vätska istället för 3 deciliter i stöten.

Posten

Ett tydligt tecken för tjuvar att personen är bortrest är att kolla i brevlådan. Om posten har samlats är ägaren troligen bortrest under en längre period. Det finns större postlådor med låsbara fack nedtill. Den håller mycket mer post än en vanlig brevlåda och det går inte att se hur mycket post som finns i den. Alternativt är att fråga snällt om grannen kan ta in din post 2-3 gånger i veckan.

Städning

Vem vill inte komma hem till ett fräscht, utvädrat och städat hem? De som reser mycket kommer tillbaka till packningskaoset de lämnade, plus en hög med dammråttor i varje hörn. Sök på nätet efter en städfirma i din närhet, exempelvis som städfirma Uppsala och boka in ett möte. Du bestämmer hur ofta du vill att de städar hemma hos dig. De får en kopia av hemnyckeln och sköter jobbet medan du borta. Det kan också agera avskräckande för tjuvar och vandaler när det pågår aktivitet i huset.