Res till Norrland

Är du sugen på att se något vackert hemma i Sverige? Då bör du slänga ett öga på Norrland. Det är ett väldigt trevligt resmål som har mycket att erbjuda, speciellt för den som gillar naturen. Dessutom så behöver inte en resa till Norrland kosta speciellt eftersom att mycket av upplevelsen handlar om att vistas i naturen.

Höga kusten

Åker man till Norrland så är Höga kusten ett måste! Tycker man om friluftsliv så har man kommit rätt. För att uppleva höga kusten på bästa sätt så bör man ha egen bil så man enkelt kan åka runt bland alla sevärdheter. För den som vill ge sig ut på äventyr så finns det gott om alternativ som att cykla, vandra eller ge sig ut med kajak! Även om Höga kusten till stor del består av skog så har man alltid civilisation nära till hands, vilket kan vara skönt om man till exempel behöver köpa något.

Känner man för en rolig dagsutflykt så är Ulvön ett bra alternativ. Ulvön ligger ungefär tre mil söder om Örnsköldsvik och man reser dit med båt. Väl framme så finns det mycket att se och göra. För den som gillar att vandra så rekommenderas en promenad upp till Lotsberget som tidigare fungerat som en utkiksplats för lotsarna. Tar man sig till toppen av berget så hittar man Lotsstugan som varit där ända sedan mitten på 1800-talet. Idag är stugan ett museum som berättar om stugans tidigare dagar och även om lotsarnas liv. För den som hellre tar det lugnt på utflykten så finns det gott om alternativ när det kommer till nöjen. Du kan ägna dagen åt sol och bad, minigolf och glass för att senare avnjuta en vällagad middag på Ulvö hotell.