Närheten till skidåkning

Visst är det underbart när den första snön kommer varje höst och det är dags att slänga på sig skidorna eller snowboarden och ge sig ut i backen. Det är alltid bra att gå igenom sin utrustning, ibland saknas det något eller så har något gått sönder. Saknar du utrustning brukar det gå att hyra vid skidanläggningen vid backen eller kan beställas på nätet.

Ekesbergets skidanläggning i Hagfors

Det finns många backar att välja emellan beroende på var i Sverige du befinner dig. En skidanläggning vi starkt rekommenderar är Ekesbergets skidanläggning i Hagfors. Hit kan du komma över dagen, det finns både dags- och kvällskort att välja mellan. Under loven går det även bra att köpa veckokort i backen. Bor du i närheten och gillar att åka utför finns det även ett säsongskort för backen.

Backarna och stugby

Ekesbergets skidanläggning erbjuder totalt fem nedfarter och två liftar. I anslutning till backarna ligger Ekesbergets stugby med totalt 17 stugor för uthyrning till den skidsugna.  I byn finns även en pulkabacke för de mindre barnen att roa sig i och en servering för de vuxna med en öppen brasa där du kan värma dig efter en lång dag i backen. Visst är det härligt med vinter!