Förbud mot rökning på uteserveringar

För den som röker så dras snaran åt ännu hårdare från och med den 1 juli 2019. Då blir det nämligen förbjudet att röka på uteserveringar. Men även på offentliga platser som tågperronger och lekplatser infattas i de nya reglerna. Förvisso så kan ju det sunda förnuftet säga att man inte behöver stå och röka där det finns andra personer.

Runt om i världen så skapas det lagar och regler som ska minska rökning på offentliga platser. Rökförbud är inte bara Sverige som inför utan det finns i mängder av andra länder. Det var 2005 som rökförbudet las för restauranger och serveringsställen i Sverige. Nu är det dags igen för uteserveringar. Kanske det är dags för den som röker att fundera på att sluta. En början kanske kan vara att skaffa sig ett startpaket/startkit med e-cigaretter för att minska intaget av vanliga cigaretter. Även om förbudet kan gälla e-cigaretter så kan man minska sitt rökande och på så sätt sluta så är det bara en fördel.

Det gäller för oss alla att anpassa oss efter de lagar och föreskrifter som kommer. Att ta hänsyn till andra kan vara något som är anledning nog.  Som rökare så kan man gå och röka vid något annat ställe där ingen än du själv blir störd av röken. Det kan sitta personer som verkligen är allergisk mot just rök och det kan vara en bra idé att minska oron hos dessa på offentliga platser. Som rökare så kan det helt klart vara något som är irriterande att det är den gruppen som måste flytta på sig, men tänk logiskt så är detta en bar lösning.