Flyg billigare – varje gång!

Att flyga är dyrt, speciellt om du ska väldigt långt eller åka en kort bit. Inrikes flyg kan därmed te sig som väldigt kostsamma men när tågbiljetterna är i ungefär samma prisklass blir flyg genast mer attraktivt eftersom restiden förkortas markant. Men hur ska du göra för att komma undan så billigt som möjligt?

Jämför priser

Avionero är en sajt som hjälper dig att hitta information om biljettpriser och kan jämföra dem med olika flygbolag. Du borde alltid jämföra bolagen samt vilka tider de erbjuder för att komma undan så billigt som möjligt.

Lågsäsong

Om du kan välja och vraka när du ska åka, är det billigare att åka under lågsäsongen. Många väljer exempelvis att åka till Thailand under vintern, speciellt julen, så priserna skjuter i höjden. Om du istället väljer vår eller höst är priserna mer normala.

Via Avionero kan du till och med få information om vilka dagar som är mest fördelaktiga att åka. Majoriteten reser över helgen så tisdagar och onsdagar lockar färre vilket ger bättre pris.

Boka tidigt

Förr skulle man gärna haffa de där sista-minutenbiljetterna får att åka till superpris. Idag kan sista-minuten bli dyrare på grund av ökat resande. Idag ska du helst boka så långt i förväg du kan och vågar. Beroende på bolag kan du till och med boka resan ett år i förväg och sedan nöjt titta på medan priserna stiger och stiger efter du redan har köpt din biljett.

Om du bokar tidigt ska du alltid lägga till ombokningsskyddet. Du kan inte se ett år in i framtiden. Ändrade familjeförhållanden, sjukdom, ekonomin eller vad som helst kan komma i vägen.