Att tänka på vid cykelsemester

Det kan finnas en del som drömmer om en annorlunda semester detta år? Hur ser dina drömmar ut? Kanske det är dags att dra på sig cykelbyxorna och ge sig iväg efter de svenska vägarna? Det kan vara en hel del att tänka på vid cykelsemester och vi ger er några bar tips i denna artikel.

Framförallt så behöver man en cykel. Har man en gamma klenod från 70-talet så kan vi med bestämdhet säga att det är dags för en ny. Det skulle i och för sig vara intressant att se hur länge du skulle orka cykla på den gamla cykeln och även om den skulle palla med den utmaningen med en cykelsemester. Nej, en ny modern flerväxlad cykel med skön sadel är vad som krävs för att kunna genomföra sin dröm. Se även till att köpa cykelvagn som du kan packa dina prylar. Cykelhjälm, ja det är ju en självklarhet.

Helt klart så blir fler dagar mer packning och det gäller att man är taktisk då man packar. Ta bara med det som är nödvändigt och tänk på att varje extra som packas ner ökar hela ekipagets vikt och det kommer att kännas i uppförsbackarna. Försök att packa så lätt som du bara kan. Om du planerar att tälta under din semester så se till att du har ett lättviktstält och en sovsäck med liggunderlag som inte väger allt för mycket.

Planera din tur väl. Det kan vara skönt att förboka någon eller några nätter på vandrarhem för att få sova i en skön säng någon natt under din cykelsemester. Kolla dock upp i förväg så det inte är fullbokat då du väl kommer. Det kan vara många under högsäsong som väljer att boka vandrarhem eller hotell. Väljer du att cykla på Öland så kan du boka färdiga cykelpaket, då slipper du allt som har med planering att göra utan bara att ge sig till Öland och börja cykla.